skarpetki bezuciskowe

skarpetki bezuciskowe

Regionalne Wariacje Barbecue Sauce

Istnieje wiele odmian sosu barbecue w całych Stanach Zjednoczonych. Niektóre z nich są tradycyjne receptury, które należą do poszczególnych regionów. W tym artykule opisano główne style sosem barbecue, każdy z podstawową recepturą, która może być dostosowana do osobistych upodobań kucharza i gości.

Na bazie pomidorów podstawowa receptura

1 regularne puszka sosu pomidorowego

1 puszka koncentratu pomidorowego

2 łyżki octu

2 łyżki oliwy z oliwek

2 łyżki brązowego cukru

3 ząbki czosnku zgniecione

4 łyżki cebula, drobno posiekana

1 łyżka sosu Worcestershire

1 łyżeczka proszku gorczycy

1 łyżeczka proszku pieprz cayenne

skarpetki bezuciskowe

świeżo zmielony pieprz do smaku

Delikatnie podsmażyć czosnek i cebulę na oleju do miękkości, a następnie dodać całą resztę składników. Pozostawić do dusić na małym ogniu przez 20-30 minut. Wymieszać je często, aby zapobiec spalania, a następnie pozostaw w lodówce na kilka dni przed jej użyciem. Pozwoli to na połączenie smaków i stają się łagodne.

Musztarda oparte podstawowa receptura

1 szklanka przygotowane żółtej musztardy (Dijon do preferencji)

1/3 szklanki brązowego cukru lub cukru surowego

1/2 szklanki octu balsamicznego

2 łyżki masła

1 łyżka sosu Worcestershire

1 Dobrym wycisnąć sok z cytryny

1 łyżeczka proszku pieprz cayenne

Połącz wszystkie składniki w garnku i gotować na niskim poziomie, co jakiś czas mieszając, przez co najmniej trzydzieści minut.

Na bazie octu podstawowa receptura

skarpetki bezuciskowe

1 1/2 filiżanki octu jabłkowego

1/2 szklanki ciepłej wody

2 łyżki brązowego cukru

1 łyżka papryki w proszku

1 łyżeczka proszku pieprz cayenne

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka czarnego pieprzu

Rozpuścić cukier brązowy gorącej wody, mieszając aż ziarna cukru zniknęły. Dodaj wszystkie inne składniki i ogrzewać na małym ogniu przez kilka minut.

Majonez oparte podstawowa receptura

Jest dość rzadkie sos barbecue, że pochodzi z Alabamy (z banjo na jego kolana!). To nie jest często spotykane poza regionem. Opiera się ona na majonez o smaku octu jabłkowego i chili.

Zawsze dodać sos barbecue pod koniec czasu pieczenia i pozostaw małym ogniu tak sos nie czernieją i spalić. Jest to szczególnie ważne, jeśli używasz komercyjnego produktu, który niemal na pewno ma wysoką zawartość cukru.

Jednak lubisz sos barbecue, próbują oprzeć się pokusie zakupu sos butelkowana i dokonać zamiast własnego - Twoja rodzina i przyjaciele będą potężnie pod wrażeniem!

- autor artykułu